info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons
Byggnadsarbetaren avslöjar

Sprängattentat mot mutade byggchefen

På kort tid har två restauranger förstörts på Orust, den senaste i natt i en kraftig explosion. Byggnadsarbetaren kan avslöja att den som driver båda restaurangerna är en mutad arbetschef på byggföretaget Prime Living.

Här skedde explosionen i natt. Foto: Helena Jönsson / Sveriges Radio P4 Väst

Natten till den 7 november stod en restaurang på Orust i lågor. Byggnaden brann ner till grunden och polisen utreder händelsen som grov mordbrand.

I natt var det dags igen. Vid halv tre-tiden kom larmet om en stor explosion på en annan restaurang på ön. Ett föremål hade placerats utanför byggnaden och exploderat. Nationella bombskyddet kallades in och det visade sig att restaurangen hade fått omfattande skador. Polisen har enligt Expressen inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

Läs också Bakom succén: Fusk, brott och statliga pengar

Den gemensamma nämnaren mellan händelserna är att restaurangerna drivs av samma personer. Enligt Byggnadsarbetarens uppgifter är en arbetschef på företaget Prime Living drivande i affärsverksamheten, trots att han på papperet inte står bakom företagen.

Byggnadsarbetaren har tidigare skrivit om hur den 55-årige mannen har tagit mutor för att ge underentreprenörer jobb. Detta har bland annat skett under bygget av studentbostäder i Spånga utanför Stockholm.

Prime Living, som bygger billiga studentbostäder av moduler från Kina, har tidigare anlitat flera huvudentreprenörer med kriminella kopplingar. Bland annat är företrädare dömda för förberedelse till mord, misshandel och skattebrott. Enligt flera källor till Byggnadsarbetaren ska den 55-årige byggchefen just nu ha en hotbild mot sig, på grund av tidigare händelser i byggbranschen.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sprängattentat mot mutade byggchefen

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig