info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnads 980×240 v21

Täby-politikern efter avslöjandet: "Väldigt oroande"

Efter Byggnadsarbetarens avslöjade om Prime Living – Täby utreder möjligheten att byta aktör.

Johan Algernon (M), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Foto: Anders Warne/Täby kommun

Förra veckan kunde Byggnadsarbetaren avslöja att företaget Prime Living, som bygger studentbostäder på olika platser runt om i Sverige, har stora problem.

Företaget har bland annat anlitat huvudentreprenörer med kriminella kopplingar. Företrädare har dömts för förberedelse till mord, misshandel och varit inblandade i en svartjobbshärva. Granskningen visar också att Prime Living inte betalt underentreprenörer, att byggen varit farliga och att lägenheterna har stora kvalitetsproblem.

Läs också Prime Livings vd: "Vi har fallerat"

Prime Living har vunnit en markanvisningstävling i Täby kommun och ska om två år börja bygga en miljöanpassad studentskrapa på 15 våningar med bra läge – en del i utvidgningen av stadsdelen Roslags-Näsby.

Johan Algernon (M), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnden, kommenterar uppgifterna om Prime Living så här:

– Vi ser mycket allvarligt på det här. I Täby ska vi ha företag som följer sina åtaganden och följer lagar och regler, säger han.

Algernon berättar att kommunen redan har problem med företaget, på grund av att företrädare från Prime uteblivit från möten och inte hört av sig. Han hänvisar till ett brev från kommunledningskontoret till Prime Living. Där står bland annat: ”Prime Living orsakar just nu kostnader och förseningar genom sitt agerande”.

– Vi är oroliga att det här inte ska fungera, oroliga för uppgifterna som vi nu har fått ta del av och den bristande kommunikationen från dem. Vi vill att det projekt som de har markanvisning på ska bli av med hög kvalitet. Därför är vi beredda att hitta en annan aktör som bättre kan genomföra det här.

Läs också Så mutades chefen på studentbygget

Och det kan även inbegripa rättsliga åtgärder?

– Absolut.

Annons
EHRAB 250×600 v21 version A
EHRAB 250×600 v21 version B
EHRAB 250×600 v21 version C

Du läser: Täby-politikern efter avslöjandet: "Väldigt oroande"