info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Efter skandalerna – Prime Living byts ut i Täby

Studentskrapan i Täby kommer inte att byggas av Prime Living.

– Det känns skönt att inte Täby förknippas med den typen av skriverier, säger kommunalrådet Johan Algernon (M).

Johan Algernon (M), kommunalråd och ordförande i stadsbyggnadsnämnde. Foto: Täby kommun

Det börsnoterade företaget Prime Living bygger billiga studentbostäder. I flera artiklar har Byggnadsarbetaren avslöjat problem på företaget. Det har handlat om entreprenörer med kriminella kopplingar, bland annat en företrädare som dömts för förberedelse till mord. Arbete har skett utan fallskydd och med kemikalier. Lägenheterna har brustit i kvalitet och en arbetschef med miljonskulder har avslöjats med att ta mutor.

Prime Living hade tidigare ett marköverlåtelseavtal med Täby kommun för att bygga en studentskrapa med miljöinriktning i stadsdelen Roslags Näsby. Mitt i Täby skriver nu att skrapan inte längre ska byggas av Prime. Projektet i Täby har överlåtits till DGF Projektering.

Läs också Bakom succén: Fusk, brott och statliga pengar

– Jag är inte säker på att de bygger studentlägenheter, men det blir lägenheter i alla fall, säger Prime Livings vd Hans Sandén till Mitt i Täby.

Täbys kommunalråd i Johan Algernon (M) berättar att ett beslut om ny entreprenör kommer att fattas i kommunstyrelsen först på måndag, men han känner sig ”tryggt förvissad” om att man kommer att fatta det beslut om företagsbyte som tjänstemännen föreslår.

Johan Algernon berättar om oron efter Byggnadsarbetarens uppgifter om kriminella kopplingar och obetalda underentreprenörer hos Prime Living.

– Vi har varit jättebekymrade över det som framkommit och deras möjligheter att genomföra projektet, säger han.

Nu är Algernon lättad att det hela har löst sig med en ny entreprenör.

Läs också Sprängattentat mot mutade byggchefen

– Det känns skönt att inte Täby förknippas med den typen av skriverier. Vi har höga ambitioner om att genomföra bra projekt och vill ha bra och långsiktiga aktörer som vi samarbetar med, säger Johan Algernon.

Kommunalrådet ser positivt på framtiden för bygget i Roslags Näsby. Han har stort förtroende för den nya aktören som tar över.

– Det här blev en väldigt bra lösning. DGF Projektering har ytterligare studentbostäder i området. De kan Roslags Näsby och har varit med hela vägen. De har också en ambitiös idé om hur de ska göra en omstart av Primes projekt.


Du läser: Efter skandalerna – Prime Living byts ut i Täby