info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tro inte på floskler – vad som görs är det som räknas

”Denna sommar, så underbar!” ”För mig får det gärna vara varmt.”

Foto: Ann-Sofi Löfgren

Ja, det finns väl knappt någon i vårt avlånga land som åtminstone till en början inte tyckte att värmeböljan var välkommen. Men någonstans på vägen satte man liksom skrattet i halsen. När brunnar sinar och boskap nödslaktas är det allvar. Och för alla de byggnadsarbetare som har jobbat i hettan har det kostat på.

Det är bråttom. Nya klimatrapporter visar att dagens tonåringar inte ens hinner bli medelålders om vi inte hejdar uppvärmningen nu.

Därför känns det kommande valet viktigare än någonsin. Men vem ska man tro på?

I ett arbetslag på bygget är det så klart viktigt att det man gör är genomtänkt och fungerar i praktiken, att samarbetet flyter och att man inte bara snackar. Så är det i politiken också.

Tänk på det när ni står i valbåset om några veckor. Att rösta på en partiledare som känns ”cool, trygg och som lovar snabba lösningar” kan bli väldigt fel. Och partiprogrammen är ofta både svåra och fulla med valfläsk.

Ett sätt att ta reda på vad partierna står för på riktigt är därför att titta på vad de verkligen har gjort. Hur de röstat i viktiga frågor under de fyra år som just gått. Vilka har de samarbetat med? För ungefär så kommer deras framtida politik också att se ut. Vi har försökt att serva er i några viktiga frågor, så kolla in vår valspecial.

Är det någon som är osäker och behöver snacka? Ring oss gärna här på redaktionen och prata politik. För en sak är säker; varenda röst är viktig. Inte minst för klimatets skull.

Varför förstår inte Trump att asbest är farligt?

Att man kan längta så efter regn och kallt väder.

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig