info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Energikick att få göra skillnad på riktigt

Fallet Tobias Egeborn/ Inget är så tillfredsställande i det här jobbet, som när vi lyckas göra en direkt skillnad för en enskild människa. Nu har det hänt två gånger på kort tid.

Människoödena kommer och går i tidningen Byggnadsarbetaren. I ärlighetens namn så minns man som redaktör inte alla. Andra biter sig kvar länge på hjärnans hårddisk.

Och så finns de dem som vi förändrar, genom våra ord tryckta på papper.

De senaste veckorna har vi rapporterat om två sådana fall.

För en tid sedan berättade vi om betongarbetaren Jerker Jungman i Halland som plötsligt blivit befriad från en skuld som a-kassan förföljde honom med. Han var skyldig över 90 000 kronor, för att han satt ett kryss i en ruta han borde ha låtit bli.

Vår reporter Nina Christensen skrev om fallet.

A-kassan droppade sina krav.

Inte enbart på grund av Ninas artiklar, men folk som var väl insatta i fallet medgav ändå på ett tydligt sätt att skriverierna bidragit.

Jerker beskrev det hela som en ”oerhörd lättnad”.

Och idag var det dags igen.

Den här gången handlar det om Tobias Egeborn från Småland. Han var snickaren som fick ett byggelement över sig och skadades för livet. Men både polis och arbetsmiljöverk behandlade det inträffade med ointresse.

Reporter Margite Fransson granskade fallet ingående i våras.

Nu har polisen valt att ta upp förundersökningen kring olyckan igen. I artikeln erkänner polisen att det var Byggnadsarbetaren som gav nya uppslag som nu leder till nya förhör.

Långt ifrån allt vi skriver får den här effekten. Ibland är det rejält frustrerande att våra asvlöjande ignoreras av de ansvariga inblandade.

Men så plötsligt träffar vi rätt. En människa får det lite bättre, får någon slags upprättelse, blir sedd, eftersom vi lagt ner jobb på att lyfta fram deras situation.

Och då får man kraft att köra huvudet rätt in i nästa människoöde.

JOHAN SJÖHOLM, redaktör

Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig