info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sökandet efter byggarbetaren avslutas: "Vi har i princip uttömt allt"

Polisen har nu avbrutits sökandet efter byggnadsarbetaren som försvann i vattnet efter en byggolycka vid kraftverket i Vilhelmina.

Det är här, i vattnet nära kraftverket, som sökandet pågått i drygt två veckor. Foto: David Sandström/Folkbladet

Det är Folkbladet Västerbotten som skriver att polisen nu avslutat arbetet med att leta efter mannen. Han försvann när han drogs med i Gubbseleforsen i samband med en olycka den 2 november:

Mannen var på platsen tillsammans med en kollega för att utföra ett arbete för Vattenfalls räkning nära kraftverket i Vilhelmina. Båda var anställda på Aqua Support, ett lokalt bygg- och anläggningsföretag.

Läs också Polisen fortsätter att söka: ”Bedömningen är att han drunknat”

Enligt tidigare uppgifter i media ramlade de båda i vattnet när den båt de färdades i körde på en sten. Ingen av dem bar vid tillfället flytväst.

En av männen tog sig i land och larmade räddningstjänsten. Sedan dess har det pågått ett intensivt sökande efter den andra byggnadsarbetaren. Polisen har bland annat letat med hjälp av hundar, dykare och helikopter.

I helgen gjordes ytterligare eftersökningar där även forspaddlare deltog. Främst i Gubbseleforsen då polisen misstänkte att mannen fastnat där bland de stora stenarna.

– Det känns bra att vi har sökt av forsen. Sedan kan han ju ha lossnat och rört sig nedströms eller så ligger han i en ficka som någon har missat. Det är väldigt svårt att söka i en fors med stora stenar, säger Fredrik Persson, insatschef till Folkbladet Västerbotten.

Men sökandet gav inget resultat och polisen har nu bestämt sig för att avbryta sökandet.

Läs också Fortsatt sökande efter byggolyckan: ”Saknade flytväst”

– Vi kommer inte att fortsätta mer. Vi har i princip uttömt allt vi kan göra i nuläget, och det ska vara så pass många minusgrader i morgon att det fryser på och då kan de inte jobba. Så i nuläget finns det inget mer vi kan göra, säger Fredrik Persson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sökandet efter byggarbetaren avslutas: "Vi har i princip uttömt allt"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig