info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Man saknas efter byggolycka: ”Föll i vattnet”

Det var sent i går eftermiddag som det inträffade en allvarlig olycka i samband med att två personer föll i vattnet utanför kraftverket i Vilhelmina. Det hela inträffade i samband med underhållsarbete.

Räddningstjänsten har avbrutit sitt sökande efter byggnadsarbetaren som föll i forsen vid kraftverket i Vilhelmina. "Det är nu ett polisiärt ärende", säger Fredrik Persson, polis på stationen i Vilhelmina. Foto: David Sandström/Folkbladet

– Det var två personer som föll i vattnet när de satt i en båt. En av personerna lyckades ta sig in till flodbädden och fördes till sjukhus. Den andra personen letar de efter fortfarande. Räddningstjänsten avbröt räddningsarbetet sent i går och har fortsatt sökandet i dag på morgonen, säger Natalie Sial, presschef vid Vattenfall till Byggnadsarbetaren.

Varför de två männen hamnade i vattnet är ännu oklart. Det var mannen som lyckades simma i land som larmade om olyckan.

De två byggnadsarbetarna var på platsen för att utföra underhållsarbeten på en hängbro nära kraftverket i Vilhelmina när olyckan inträffade. De är anställda på ett lokalt bygg- och anläggningsföretag i Vilhelmina som bland annat jobbar med servicearbeten på vattenkraftsanläggningar. I det här fallet var de underentreprenörer för Vattenfalls räkning.

– Det är med oerhörd sorg jag har nåtts av uppgifterna om denna allvarliga arbetsplatsolycka. Vi tar mycket allvarligt på händelsen och mina tankar är självklart med de anhöriga och kollegorna till den saknade personen. Vattenfall anser att säkerhetsarbetet är av största vikt på våra arbetsplatser. Vi gör allt vi kan för att bistå underentreprenören, räddningstjänsten och polisen i sitt arbete, säger Anna Borg VD och koncernchef på Vattenfall.

Olyckan är anmäld till Arbetsmiljöverket och kommer att utredas av kammaråklagare Stig Andersson vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Den utreds som arbetsplatsolycka innefattande vållande till annans död.

– Jag vet i princip ingenting om vad som hänt. Det är för tidigt att säga något.

Vad händer nu?

– Polisen arbetar på plats för att göra tekniska undersökningar och samla in den information som finns på platsen. Jag väntar på det resultatet, säger Stig Andersson.

Händelsen är även polisanmäld.

Texten uppdateras.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Man saknas efter byggolycka: ”Föll i vattnet”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig