info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Polisen fortsätter att söka: ”Bedömningen är att han drunknat”

Byggnadsarbetaren som försvann i Gubbseleforsen vid Vilhelmina har ännu inte hittats. Polisen fortsätter att söka efter mannen men räddningstjänsten har avslutat sin insats på platsen.

Räddningstjänsten har avbrutit sitt sökande efter byggnadsarbetaren som föll i forsen vid kraftverket i Vilhelmina. "Det är nu ett polisiärt ärende", säger Fredrik Persson, polis på stationen i Vilhelmina. Foto: David Sandström/Folkbladet

Det var i tisdags i förra veckan som två byggnadsarbetare föll i vattnet när de arbetade med anläggningsarbeten nära kraftverket i Vilhelmina. De två ramlade ur en båt som de använde för att utföra jobbet. En av dem lyckades ta sig i land och larma räddningstjänsten. Den andra försvann i vattnet. Sedan dess har det pågått ett intensivt sökande med hjälp av drönare, båtar, dykare och hundar.

I helgen har det inte pågått något sökningsarbete. I dag kommer det dock återupptas.

Läs också Kranbilsförare död efter olycka: ”Klämd av kranarmen”

– Vi kommer fortsätta leta den här veckan. Först två dagar med vattensökhundar och sedan kommer vi även få hjälp av en helikopter, säger Fredrik Persson, polis på stationen i Vilhelmina.

Hur länge kommer ni fortsätta söka?

– Vi kommer söka till vi hittar honom men det kommer inte pågå varje dag.

Enligt polisen tyder mycket på att byggnadsarbetaren inte är vid liv.

– Bedömningen nu är att mannen har drunknat. Räddningstjänsten har avbrutit sin insats så nu är det helt och hållet ett polisiärt ärende.

Läs också Fortsatt sökande efter byggolyckan: ”Saknade flytväst”

Enligt tidigare uppgifter till Folkbladet.nu hade ingen av de två männen någon flytväst på sig när olyckan inträffade.

– Tydligen hade de, efter att de fikat och bara skulle göra klart det sista med att ta upp båten, lämnat flytvästarna i bilen, har Peder Abramsson, ägare till Aqua Support där de två männen var anställda, tidigare sagt.

Olyckan är inrapporterad som en arbetsplatsolycka med rubriceringen vållande till annans död. Den kommer att utredas av kammaråklagare Stig Andersson vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Polisen fortsätter att söka: ”Bedömningen är att han drunknat”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig