info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Kranbilsförare död efter olycka: ”Klämd av kranarmen”

Det var igår vid lunchtid som larmet gick om en allvarlig olycka på en byggarbetsplats i Liljeholmen i södra Stockholm. En man i 30-årsåldern hade blivit klämd av en kranarm. Senare på kvällen kom beskedet att han omkommit av skadorna.

En kranbildförare i 30-årsålderna omkom på jobbet igår när han skulle leverera material till en rivningsmaskin. Foto: Mostphotos/Holger Ellgaard (Wikipedia)

Enligt polisen har mannen omkommit i samband med avlastning av material. Han klämdes av kranarmen.

Olyckan inträffade på industriområdet Lövholmen mellan Gröndal och Liljeholmen. Närmare bestämt på tomten där det tidigare låg en nerlagd kolsyrefabrik. Byggnaden eldhärjades i slutet av juli i år och efter det fattades beslut om rivning. Ett arbete som nu alltså pågår.

Tomten i Liljeholmen ägs av fastighetsutvecklarföretaget Nordr.

– Jag vet väldigt lite, men enligt de uppgifter jag har fått så var det en person som skulle leverera tillbehör till en rivningsmaskin, säger Jonas Engelblom, kommunikations-, marknads- och försäljningschef för Nordr Sverige och fortsätter:

– Kamraterna på bygget frågade mannen om han skulle följa med in på rast, men han stannade kvar och lossade själv. Så vad jag förstår finns det inga direkta vittnen, men tydligen har han blivit klämd, säger Jonas Engelblom.

Det är rivningsföretaget Rivners som är entreprenör på plats för att plocka ner resterna av byggnaden efter branden. Enligt Jonas Engblom jobbade mannen för en underentreprenör.

Polisen har beslagtagit lastbilen som ska genomgå en teknisk undersökning.

Förundersökning är inledd gällande arbetsmiljöbrott där brottsrubriceringen är vållande till annans död.

– Vi ska hålla vittnesförhör med personer som var på plats när olyckan inträffade, säger Gunnar Jonasson, kammaråklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Kranbilsförare död efter olycka: ”Klämd av kranarmen”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig