info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatt sökande efter byggolyckan: ”Saknade flytväst”

I dag, torsdag, fortsätter arbetet med att försöka hitta byggnadsarbetaren som drogs med i Gubbseleforsen i tisdags. Nu sätts även dykare in i sökandet.

Olyckan där två personer föll i vattnet inträffade sent igår. En person lyckades ta sig i land. Sökandet efter den andra pågår fortfarande. Foto: David Sandström/Folkbladet

Det var sent på eftermiddagen i tisdags som det inträffade en svår byggolycka vid Gubbseleforsen utanför kraftverket i Vilhelmina. Två personer föll i vattnet i samband med underhållsarbete.

En av dem lyckades ta sig i land och larma räddningstjänsten. Den andra försvann i vattnet och har inte hittats trots ett intensivt sökande. Ett arbete som alltså fortsätter idag.

Läs också Man saknas efter byggolycka: ”Föll i vattnet”

– Vi kommer söka längs stränder, använda drönare, båtar och även dykare under dagen, säger Fredrik Persson, polis på stationen i Vilhelmina.

Har ni några förhoppningar att hitta mannen levande?

– Det är räddningstjänsten som arbetar med livräddning. Vi på polisen har så klart förhoppningar om att hitta honom i liv, men vi ska hitta honom oavsett om han är vid liv eller inte.

De två männen var anställda av de lokala bygg- och anläggningsbolaget Aqua Support. De utförde jobb på platsen som underentreprenörer för Vattenfall.

Enligt uppgifter till Folkbladet.nu inträffade olyckan när underhållningsarbetet var klart.

– Vi utförde samma jobb förra året också. De var vana killar. Nu hade de gjort allting färdigt och de var på väg att köra i land båten för att ta den ur sjön. Tydligen hade de då kört på någon stor sten så att motorn stannade och då åkte de i väg över dammkrönet och ner i forsen, säger Peder Abramsson ägare till Aqua Support.

När de föll i vattnet hade de ingen flytväst.

– Tydligen hade de efter att de fikat, och bara skulle göra klart det sista med att ta upp båten, lämnat flytvästarna i bilen, berättar Peder Abramsson för tidningen.

Olyckan är inrapporterad som en arbetsplatsolycka. Den kommer att utredas av kammaråklagare Stig Andersson vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Rubriceringen just nu är vållande till annans död.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatt sökande efter byggolyckan: ”Saknade flytväst”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig