info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet

Nya problem för No Problems Scaffolding

Nu har det hänt igen. En byggnadsställning har rasat för ställningsbyggarföretaget No Problems Scaffolding. Företaget har varit inblandade i flera allvarliga ställningsras under det senaste året.

Ännu en ställning har rasat för No Problems. Denna gång i Vetlanda. Foto: Privat

Det var i måndags som en byggnadsställning längs en fastighet i Vetlanda rasade omkull. Ställningen föll ner på en gräsmatta och ut över en gångväg. Ingen person skadades vid det allvarliga tillbudet. Vid själva olyckan var det ingen som arbetade på själva ställningen.

När byggnadsställningen tippade hade den varit på plats i en vecka.

Läs också Ställningsbyggarna hissar lönen ett bomlag

– Jag har pratat med folk som var på plats och de säger att det kom en kraftig kastvind som knäckte alla förankringar. De hade inte blåst på hela dagen med så kom det vindbyar som det kan göra i samband med att det börjar regna, säger Andreas Thörnqvist, delägare i No Problems Scaffolding i Jönköping och fortsätter:

–  De som var där såg att vinden tog tag i själva plattformarna och lyft ut ställningen tre meter från väggen och när den inte var förankrad längre så tippa den omkull.

No Problems Scaffolding har varit inblandade i flera uppmärksammade ras bara i år. I Göteborg föll en sex våningar hög ställning ut över ett trafikerad gata, i Mariestad rasade en byggställningen i samband med montering, i Skövde föll en ställning under ett bygge av ett fläkthus och i Örebro rasade en ställning vid ett bostadsbygge. Vid flera av dessa tillfällen har orsaken varit att det saknades tillräcklig förankring.

Raset i Vetlanda är anmält till Arbetsmiljöverket. Varför ställningen tippade omkull ska nu utredas.

– Det viktigaste var att ingen skadades, säger Andreas Thörnqvist.

Läs också Efter olyckan på Avenyn – ställningsföretag anmäls

Det är nu uppröjt på platsen och ställningen ska byggas upp igen.

Annons
AKH 640×240 V47-48
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V46-48 PC