info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Möte om dödsolyckor – samtidigt två till sjukhus

I går kallade Ylva Johansson (S) Byggnads och Sveriges Byggindustrier till ett möte om dödsolyckor. Men olyckorna tog inte paus. Samma eftermiddag skedde två olyckor i Stockholmstrakten.

Bara ett par timmar innan mötet igår mellan Ylva Johansson (S) och arbetsmarknadens parter körde två ambulanser med skadade byggjobbare till sjukhus i Stockholmstrakten. Den första olyckan inträffade kvart över tolv i Österåker. Det var i samband med arbetet med en grund som en man klämdes mellan en skopa och en stolpe. Mannen skadades i benet, chockades och fick föras till sjukhus.

En halvtimme senare var det dags igen, med en olycka på en byggarbetsplats i Kungsängen där en man föll 2–3 meter när en flyttbar ställning på hjul välte. Mannen, som är 49 år och kommer från Lettland, fördes till sjukhus med ett förmodat benbrott som dock inte är bekräftat.

Läs också Ylva Johansson: "Otroligt allvarligt"

– Det blev en fraktur på hälen, så han blir sjukskriven. De har gjort en till röntgen för att se om det är något mer, men jag har inte sett svar på den än, säger Ove Klevmark, vd på Zheng Sweden AB.
Zheng Sweden AB har ett partnerskap med det lettiska bolaget Sia Inteam, och det är vid det bolaget den olycksdrabbade mannen är anställd. Mannen och hans kollegor har uppgett att de glömt att sätta upp stödben i ramen på den flyttbara ställningen, vilket gör den svajigare. Exakt vad som skedde när ställningen välte är dock ännu oklart.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Möte om dödsolyckor – samtidigt två till sjukhus

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig