info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

En död i arbetsplatsolycka i Karlskoga

En man i 60-årsåldern avled i går i Karlskoga efter att fått en last virke över sig på en byggarbetsplats.

Den olycksdrabbade fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. Foto: Jimmy Gustavsson/Mostphotos

Olyckan inträffade vid lunchtid på onsdagen. Mannen parkerade en bit från byggarbetsplatsen och släppte på spännbanden för att börja lossa på lasten.

– På flaket fanns takstolar och ett virkespaket som rasade över mannen, säger Mats Sjölander, insatsledare på Bergslagens räddningstjänst till Karlskoga Tidning.

Läs också Möte om dödsolyckor – samtidigt två till sjukhus

När räddningstjänsten kom till platsen hade byggnadsarbetare kommit till undsättning, han låg då inte längre fastklämd och hjärt- och lungräddning påbörjades på plats.

Men mannen var allvarligt skadad och avled senare. Eftersom det rör sig om en dödsolycka har polisen gjort en brottsplatsundersökning.

Man har även inlett en förundersökning för att utreda om olyckan är ett arbetsmiljöbrott. Ärendet ligger nu hos en åklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

– Jag har inte hunnit göra så mycket ännu. Jag väntar på pappren från den tekniska utredningen och det är svårt att göra något mer innan jag vet vad som har hänt, säger förundersökningsledare Helena Eckerrot Flodin till Byggnadsarbetaren.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: En död i arbetsplatsolycka i Karlskoga

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig