info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Bilist spottade och slog vakten Tomas: "Förbannad"

Att jobba vid vägarbeten är inte bara farligt. Aggressiva bilister är ett annat stort problem.

– Han spottade på mig när han tryckte upp mig mot bilen, säger vakten Tomas Nilsson om bilisten som nu dömts.

OBS! Bilden är inte från det aktuella tillfället. Foto: Mostphotos

Byggnadsarbetaren har tidigare uppmärksammat flaggvakternas utsatta situation. De möts av frustrerade trafikanter, glåpord och svordomar.

Tomas Nilsson, vakt och TMA-förare (kör skyddsbil) i Västerås, är en av dem som råkat illa ut. Det hela skedde när han en dag jobbade med att lotsa bilar förbi ett fiberarbete på en väg mellan Eskilstuna och Västerås.

Läs också 9 av 10 rädda på jobbet: ”Överkörd om man inte är vaken”

– Vi upptäckte en bil borta vid ena rödljuset som körde mot rött, berättar Tomas, som gick fram till bilen och förklarade för föraren att han behövde stanna.

Men föraren, en 34-årig man, struntade i det Tomas sa och körde snabbt vidare, vilket gjorde att Tomas hand slog i backspegeln.

– Då blev föraren fly förbannad och kom ut och skrek. Han slog till mig så att glasögonen åkte i backen och gick sönder och jag fick en fläskläpp. Sedan tog han tag i mig och spottade på mig när han tryckte upp mig mot bilen, samtidigt som han gapade och skrek, säger Tomas.

När Tomas förklarade för 34-åringen att han tänkte gå till polisen blev mannen hotfull och sa att han ”skulle få ett helvete”.

Hur kände du när det hände?

Läs också Henrik är rädd på jobbet: "Lastbilen kom i 90 knyck"

– Jag blev chockad i det läget och kränkt. Jag ville bara prata med honom och så blir man behandlad på det sättet.

Har du varit med om liknande incidenter?

– Det är inte första och nog inte sista gången heller något sådant här händer. Bilister har skrikit och gapat och man har blivit kallad allt möjligt. Många förstår inte att det även är för deras skull man gör det här jobbet. Det är för allas säkerhet.

Den 34-årige bilisten dömdes i tisdags av Västmanlands tingsrätt att betala dagsböter för ofredande. Tomas Nilsson får även 5 000 kronor i skadestånd.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Bilist spottade och slog vakten Tomas: "Förbannad"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig