info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren v20

100 tvingas gå från husfabriken: "Säkerställa lönsamheten"

Efter några år av stark tillväxt anar ledningen för Lindbäcks Bygg sämre tider. För att anpassa sig till ett dystrare marknadsläget varslar nu företaget.

Över 100 som jobbar på Lindbäcks fabriker med att tillverkar flerbostadshus i trä kommer nu att få sluta. Foto: Pressbild Lindbäcks Bygg

Lindbäcks Bygg i Piteå är ett av landets största byggbolag när gäller industriellt byggande av flerbostadshus i trä. Totalt har företaget cirka 600 anställda. Men enligt ett pressmeddelande kommer nu en del av dem att få sluta. Det gäller såväl anställd som inhyrd personal.

– Vi har en god efterfrågan men måste göra dessa åtgärder för att säkerställa lönsamheten, säger Wilhelm Risberg, vice VD Lindbäcks Bygg.

Läs också Så många byggjobb försvinner fram till 2020

Företaget ska i ett första steg avsluta inhyrningen av personal till husfabrikerna. Den åtgärden omfattar 40-50 personer. Sedan lägger företaget även ett varsel som gäller 55 anställda för att anpassa sig efter förväntad produktion under 2020. Totalt drabbas alltså cirka 100 personer av neddragningarna. En klar majoritet av de som får sluta är kollektivanställda.

– Det är aldrig roligt att lägga varsel men som det ser ut nu är det nödvändigt, säger Wilhelm Risberg.

Annons
Bluebeam May PC

Du läser: 100 tvingas gå från husfabriken: "Säkerställa lönsamheten"