info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Efter starköl i automaten – så agerar Skanska nu

Efter nyheten om att det gick att köpa starköl från en läskautomat på Skanskas platskontor i Järfälla har byggjätten och Trafikverket inlett sin jakt på svar. Nu visar det sig att automaten togs bort redan i augusti. Varför, det vet inte byggjätten.

Foto: Mostphotos/TV4

Det var under onsdagen som TV4 kunde berätta att det för en tia varit möjligt att handla starköl från en läskautomat på Skanskas platskontor för utbyggnaden av Mälarbanan i Järfälla kommun. Trafikverket är beställare.

– Vi fick reda på detta igår, det var det en nyhet för oss. Vi kallade till möte med Skanskas projektledning och ska sätta oss och gå igenom det här. Är det vår personal som står bakom det här, Skanskas, någon av underentreprenörerna eller någon annan? frågar sig Trafikverkets presschef Bengt Olsson.

– Det går inte att plocka fram alla svaren från en hylla direkt.

Enligt presschefen gjorde polisen nykterhetskontroll på arbetsplatsens dumperförare under onsdagen

– Första rapporten var att ingen var berusad, säger Bengt Olsson som lägger till att inga fall av berusning på jobbet kommit dem till känna.

På Skanska håller man fortsatt på att utreda ölmaskinens tillkomst. Det sker genom intervjuer med chefer och andra inblandade.

– Vi ser mycket allvarligt på de här uppgifterna, våra arbetsplatser ska vara trygga och drogfria, det råder total nolltolerans. Vi kommer gå till botten med detta internt, säger Jacob Birkeland, presschef på Skanska.

Inte heller han har hört att det skulle förekommit någon berusning vid arbetet med Mälarbanan.

– Mig veterligen har det inte förekommit någon berusad personal, men jag ska inte svära mig fri från att det aldrig skett.

Han berättar även att läskautomaten som står i fokus togs bort redan i augusti. Varför det skedde långt före TV4:s publicering kan inte Jacob Birkeland svara på för tillfället.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Efter starköl i automaten – så agerar Skanska nu