info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Köpfesten fortsätter – Instalco förvärvar bolag i norr

De största installationsföretagen i landet fortsätter att växa genom uppköp. Nu är det Instalco som förvärvat TC-Kraft och deras dotterbolag Z-Signaler, båda baserade i Östersund.

"Vi stärker vår närvaro i den viktiga Östersundsregionen", skriver Fredrik Trahn, kommunikationschef på Instalco i ett pressmeddelande. Foto: Press.

TC-Kraft jobbar mot företag, huvudsakligen inom installation av hög- och lågspänning, gatubelysning, vattenkraft och elmätarunderhåll. Företaget startade 2010 och har 25 anställda.

Z-Signaler har sex anställda och verkar över hela Sverige inom trafikteknikbranschen, med inriktning på trafiksignaler, gatubelysning, väderstationer, trafikmätning och trafikskyltar. Företaget grundades 1993 och ägs sedan 2019 av TC-Kraft.

Läs också Hela listan: Jättarnas alla uppköp

Den gemensamma omsättningen var ca 50 miljoner under 2020.

– TC Kraft och dotterbolaget Z-Signaler är två mycket välskötta och nischade bolag som passar väl in i Instalco och i vår struktur. Därigenom växer vi inom området el, kraft, gatubelysning och trafiksignaler, vi stärker vår närvaro i den viktiga Östersundsregionen och tar ett steg mot att bli helt multidisciplinära i området, skriver Fredrik Trahn, kommunikationschef på Instalco, i ett uttalande.

Tobias Östlin, vd TC Kraft. Foto: privat.

TC Krafts VD Tobias Östlin är tydlig med att förvärvet inte innebär några nedskärningar i personalen.

– Det här kommer inte att påverka verksamheten i TC Kraft, vår struktur blir samma som tidigare. Enda skillnaden blir väl att vi får fler kollegor. Personalstyrkan förblir oförändrad, alla blir kvar på samma positioner och jag sitter kvar som vd för TC Kraft. Och vi får driva kvar företaget i samma anda som tidigare. Det var det som kändes så bra med att just Instalco förvärvade oss, de lägger sig inte i verksamheten i övrigt så länge det funkar.

– Nu ingår vi i en stor och stark koncern och vi känner att det tryggar framtiden. Vi kommer våga satsa mer och ta ännu mer marknad i och med det.

Läs också Instalco köper företag med 80 anställda: ”Passar med övriga bolag”

Instalco har runt 4 600 medarbetare i 110 dotterbolag i Sverige, Norge och Finland och omsätter ca 8,3 miljarder kr.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Köpfesten fortsätter – Instalco förvärvar bolag i norr

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig