info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Instalco köper företag med 80 anställda: ”Passar med övriga bolag”

Installationsföretaget Instalco fortsätter att växa. Nu genom ett köp av Blomquistgruppen som har en årlig omsättning på cirka 160 miljoner kronor.

Instalco är i köptagen igen. Denna gång förvärvar de Blomquistgreppen. Johan Larsson är affärsområdeschef på Instalco Norr. Foto: Pressbild Instalco/Mostphotos

Under de senaste åren har de stora börsnoterade installationsbolagen i Sverige köpt upp mängder av små spelare inom främst el-, vvs- och ventilationsbranschen. De jagar både nya marknader och tillväxt. Instalco och Bravida är de två företag som varit hetast på gröten. 

Och i dag är det alltså Instalco som öppnar plånboken då de köper Blomquistgruppen vars företag i huvudsak är verksamma i och omkring Hälsingland. Främst jobbar de med värme, kyla och ventilation. 80 anställda berörs av köpet.

Läs också Hela listan: Jättarnas alla uppköp

De företag som ingår i affären är Blomquist Rör, Vågbro Rör, Blomquist Ventilation, Blomquist Kylteknik, Energibrunnar Nord och Gävle Brunnsborrning.

– Blomquist har ett stort nätverk och gott rykte i regionen. De kommer att passa väl i Instalco-familjen och kunna samverka med våra övriga bolag, säger Johan Larsson, affärsområdeschef Instalco Norr.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Instalco köper företag med 80 anställda: ”Passar med övriga bolag”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig