info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Klart: 80 anställda tvingas lämna stombyggare

För en månad sedan blev de varslade. Och nu tvingas alltså 80 anställda lämna. "Det har varit en snabb minskning när det gäller beställningar" säger Per Nilsson, vd för Attacus Invest.

80 tvingas nu lämna Attacus Stombyggnad. De blev tidigare i vinter varslade om uppsägning. Foto: Pressbild Attacus Stombyggnad.

De som nu fått lämna företaget Attacus Stomsystem arbetade på de två fabriker i Hammerdal och Strömsund med att tillverka prefabelement i både betong och trä. Flertalet av dem jobbade i Hammerdal.

– Totalt är det 80 personer som fått sluta. De flesta på betongsidan, men även träsidan är drabbad, säger Per Nilsson, vd för Attacus Invest.

Läs också Va?! En hustillverkare som ANSTÄLLER folk

Attacus Stomsystem bildades 2016 och har tidigare haft omkring 300 anställda totalt. Efter uppsägningen finns det drygt 100 personer kvar på betongsidan.

– Vi har tvingats dra ner då det är en osäker efterfrågan. Det har varit en snabb minskning när det gäller beställningar, säger Per Nilsson.

Hur ser det ut framåt?

– Vi arbetar för att fylla fabriken i Strömsund med den personal som är kvar. Och det motsvarar en beläggning på 60 procent av vår kapacitet för Attacus Stombyggnad på betongsidan.

Vad händer med fabriken i Hammerdal?

Läs också Man dog efter fall från byggställning 

– Den kommer vi att kallställa fram till dess att vi kan fylla upp med nya ordar. Vi jobbar med ett antal beställningar just nu, men det är svårt att sia om när de kan bli aktuella, säger Per Nilsson.

Attacus Gruppen, som kommer från Jämtland, består av flera olika bolag som är aktiva i byggbranschen. Bland annat Attacus Bygg.

– Vi har inte gjort några nerdragningar i övrigt, utan det är bara Attacus Stombyggnad som är drabbat, säger Per Nilsson.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Klart: 80 anställda tvingas lämna stombyggare

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig