info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Man dog efter fall från byggställning 

En byggnadsarbetare dog efter att han fallit tre våningar från en byggnadsställning i Göteborg.

Mannen ska enligt uppgift ha fallit tre våningar. OBS! Arkivbild. Foto: Mostphotos

Det var under torsdagen 2 mars som polisen larmades till en byggarbetsplats vid Selma Lagerlöfs torg i Göteborg efter att en man i 35-årsåldern ramlat ner från en byggnadsställning.

Mannen avled av det höga fallet och anhöriga är underrättade.

Läs också Byggjobbare hittades död på arbetet – utredning fortsätter

– Det vi vet i nuläget är att en man har fallit ner och avlidit mer eller mindre omedelbart, säger åklagaren Martin Elofsson till Byggnadsarbetaren.

Enligt Göteborgs-Posten berättar byggföretaget att mannen arbetade på en ställning tre våningar upp när han skulle slänga skräp. ”Sannolikt har personen själv lossat skyddsräcket för att kasta avfall i en framkörd/upplyft avfallsbehållare och i samband med detta fallit ner”, skriver GP.

Händelsen har anmälts till Arbetsmiljöverket och polisen utreder dödsfallet som vållande till annans död genom arbetsplatsolycka.

Dagen efter var polisens tekniker på plats för att undersöka vad platsen, tala med vittnen och samla in information. Ett brottsplatsundersökningsprotokoll ska sammanställas.
– Vi är i ett stadie där vi samlar in så mycket information vi bara kan för att kunna bilda oss en uppfattning om vad som kan ha hänt. Utifrån det gör vi en bedömning om det föreligger misstanke om brott eller inte, säger Martin Elofsson.

Texten uppdateras.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Man dog efter fall från byggställning 

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig