info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

"Har varit hemmapularnas VM"

Daniel Arogen får ständigt nya överraskningar på sitt objekt: en villa där en ovanligt klantig hemmafixare varit i farten.

Daniel Arogen från Nyköping är snickare och driver egen byggfirma. Nyligen fick han ett uppdrag att helrenovera en villa, ett dödsbo, där inget arbete utförts på 40 år. Men när Daniel påbörjade jobbet upptäckte han direkt mängder av spektakulära missar som uppkommit vid tidigare renoveringar. Sedan har han hittat en strid ström av klantigheter från den tidigare ”snickaren”.

– Den som en gång gjorde renoveringen och ställde på en övervåning på huset lyckades inte så jävla bra, kanske. Det har varit hemmapularnas VM, kan man säga.

Läs också Han vann "Årets byggmiss 2018"

Hur har de hemmapulat?

– Det är inte något som är rakt och inte en bit som är lika lång. Det är en klassiker. De har börjat i ena änden och så har de sågat en bit och slagit dit den – och så nästa. Sedan har de fortsatt så. Det finns liksom ingen plan.

Bilderna på några av missarna i mardrömskåken, som Daniel lagt ut i Facebookgruppen Byggmissar – klantigast i Byggsverige, har gett många skratt och uppskattande kommentarer.

– Alla reagerar ungefär som jag. Man garvar lite, sedan blir man mest trött. Det var någon i gruppen som såg isoleringen och skrev att man får vara glad att de tagit av plasten runt balen i alla fall.

Hur kommenterar du verandan?

Läs också Mikael om galna silvertejpsjobbet: "Supernödlösning"

– Där är det total inkompetens. Där har man inte haft en aning. Jag tror att man har tagit en bit, slagit dit den, gjutit en plint och försökt stärka upp lite grann.

Kommer du att kunna rätta till alla missar till slut?

– Ja då, det är inga problem. Det tar lite längre tid än vi trodde från början, bara.

Hur ser du som professionell hantverkare på sådant här jobb?

– Jag garvar nog mest. Jag fattar inte hur man kan krångla till det så. Det är ju lättare att bygga rakt, kapa tio bitar lika långt och klappa dit dem.

Läs också Alexander efter helkvällen på stan: ”Det värsta jag sett” 

Din miss är en av kandidaterna till Årets byggmiss 2019. Har du någon chans på titeln, tror du?

– Nja, det finns nog mer förödande missar än de här.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: "Har varit hemmapularnas VM"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig