info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Byggnadsarbetaren kan få digitalt pris

Missarna blev en succé. Byggnadsarbetarens satsning Byggmissar – klantigast i Byggsverige har nominerats till ett fint digitalt pris.

Varje dag postar medlemmarna i Facebook-gruppen Byggmissar – klantigast i Byggsverige mängder av roliga bilder och filmer från bygget. Gruppen har växt explosionsartat och har i skrivande stund nära 27 000 medlemmar. Byggnadsarbetaren står bakom gruppen och skriver ofta om missarna. Nu är projektet nominerat till Fackförbundspressens pris ”Årets bästa digitala satsning”.

Tidningens reporter Cenneth Niklasson, en av grundarna av gruppen, är glad för nomineringen.

Läs också "Har varit hemmapularnas VM"

– Det känns som ett kul kvitto på att vi gör någonting som läsarna gillar. Vi får verkligen fin kontakt med dem genom byggmissgruppen, säger han.

Tävlingen ”Årets byggmiss”, där kandidaterna hämtas från gruppen, blev en succé där läsarna i kortare artiklar fick veta hur missarna gick till.

– Vi kör så klart i år igen. Det här är början på en tradition, säger Cenneth Niklasson och skrattar.

Den 11 april avgörs vem som tar hem priset ”Årets bästa digitala satsning. De andra nominerade är Arbetet, för sin satsning på dataresearch och programmeringskunskaper, och Kommunalarbetaren, för redaktionens arbete med datadriven instrumentell digital journalistik.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Byggnadsarbetaren kan få digitalt pris

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig