info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Mikael om galna silvertejpsjobbet: "Supernödlösning"

Mikael Kalliomäki fick ett gott skratt när han gick på toaletten. Någon hade gått loss ordentligt med silvertejpen för att fixa rören under handfatet.

Mikael Kalliomäki är AV-tekniker och installatör av AV-teknik, vilket innebär att han jobbar med ljud och bild i allt från konferensanläggningar till nattklubbar. Nyligen skulle han göra ett jobb på en skola på Södermalm i Stockholm. När behoven trängde på uppsökte Mikael närmaste toalett och blev minst sagt förvånad när han såg rördragningen under handfatet: en slingrande, galen lösning som räddats med åtskilliga mängder silvertejp.

– När jag såg det där tänkte jag direkt på Byggmissar-gruppen. Den måste upp där, säger Mikael.

Läs också "Har varit hemmapularnas VM"

Sagt och gjort, Mikael postade bilden i Facebook-gruppen Byggmissar – klantigast i Byggsverige. Kommentarerna och lajkarna strömmade in. Mikaels bild är också utsedd till en av kandidaterna till Årets byggmiss 2019.

– Den här dragningen känns som en supernödlösning. Det är någon som inte haft grejer, typ vaktmästaren. Jag tror att de har bytt ut ett vanligt handfat mot ett handikappanpassat och försökt få ihop något, säger Mikael och skrattar.

Använder du själv silvertejp?

– Otroligt sällan vid installation. Privat, när man riggar fest och så, då är det silvertejp som gäller. Ibland när man ska hänga upp tyger i en lokal så kan det hända att man använder silvertejp, eller för att få fast kablar i golvet. Det man ska ha silvertejp till…

Vilka missar tycker du är roligast att se i gruppen?

Läs också Snickaren erkände felet – då var det för sent

– Det finns mycket roligt, men jag gillar mest de lösningar som är helt urspårade. Som den här med silvertejpen som jag la in. Funktionen kanske finns, men det ser förjävligt ut.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Mikael om galna silvertejpsjobbet: "Supernödlösning"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig