info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Först knakade det en gång: ”När det knaka en gång till sprang vi ut”

Plötsligt lossande sex ton cementfiberskivor och isolering från ett garagetak i Lerum. En som var på plats under raset var bostadsrättsföreningens ordförande Valter Moss.

Sex ton cementfiberskivor rasade plötsligt in i ett garage i Lerum. Detta åtta år efter att de sattes på plats. Foto: Privat.

– Vi hade ett par hantverkare på plats som skulle sätta upp laddstolpar. Jag gick ner i garaget för vi behövde flytta några bilar, säger Valter Moss och fortsätter:

– Det är ett öppet garage med ett undertak. Först knaka det till och jag sa till hantverkarna att det kanske är en mus eller en fågel. Då kom nästa knäpp och då sprang vi ut.

Väl ute rasade taket in. Totalt 182 kvadrat över tre bilar som stod parkerade.

Tre bilar skadades när taket rasade in.

Raset inträffade för två veckor sedan. Något som Lerums Tidning var först med att berätta om.

Valter Moss säger till Byggnadsarbetaren att besiktningsmän varit på plats efter raset och konstaterat att skivorna lossnat på grund av dålig infästning.

– Så säger i alla fall besiktningsmannen. De har testat och kollat och säger att infästningsanordning inte är tillräcklig. Sedan har vi många byggen runt omkring med vibrationer. Det kanske har påverkat, funderar Valter Moss.

Betonghuset där garaget ligger byggdes för åtta år sedan.

Tur i oturen är att ingen person skadades. Föreningen brukar träffas i garaget för samlingar. Bland annat för den årliga kräftskivan.

– Senast var vi 54 personer. Hade det inträffat då, ja då hade det varit en riktig skandal, avslutar Valter Moss.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Först knakade det en gång: ”När det knaka en gång till sprang vi ut”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig