info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Leif GW stöttar grävmaskinisten i rätten – ”Galet åtal”

Hyllade i sociala medier och backade av Leif GW. Det folkliga stödet till trots – på tisdag är det rättegång mot Niklas Krämer och hans vän som använde buntband på en tjuv.

I februari förra året grep grävmaskinisten Niklas Krämer och hans vän en man som försökte sno diesel från Närlunda schakts bil, något som Byggnadsarbetaren skrivit om tidigare. De brottade ner den misstänkte och band hans armar och ben med buntband i väntan på polis. Men det blev ingen klapp på axeln för ett rådigt ingripande. Istället står de åtalade för olaga frihetsberövande. På tisdag 5 februari är det rättegång.

Niklas Krämer börjar bli nervös.

Läs också Grävmaskinisten frikänd – Leif GW slipper betala

– Man sitter och kör grävmaskin och jobbar och har inte tid att tänka så mycket. Men i natt hade jag faktiskt svårt att sova. Jag låg och skruvade på mig och funderade på vad jag ska säga i rätten, så det börjar komma krypande.

Vad tycker du om att ni dras inför rätta för något sånt här?

– Jag är enormt besviken på åklagaren. Det här skickar ju signaler till samhället att det är fritt fram för skurkar och banditer. Det kommer att bli intressant att få en bild av henne och se hur hon tänker. Det är åklagaren som är på motståndarsidan, men jag är övertygad om att jag har fruktansvärt mycket mer stöd på min sida.

> LÄS ÄVEN: Slog asfaltsraka i vindrutan på fortkörare – stöttas med pengar 

Vad får ni för reaktioner från folk omkring er?

– Det är ett enormt stöd. Moraliskt är vi redan vinnare, sedan får vi se vad som händer juridiskt. Jag tycker det här åtalet är helt galet. Vi har inte ens fått en anmälan mot oss utan det är åklagaren själv som lyft det här utifrån våra egna vittnesuppgifter.

Niklas Krämer och hans vän har inte bara ett stort folkligt stöd. De backas också av Leif GW Persson, som lovat att betala eventuella böter och rättegångskostnader.

– Det gör saken mycket mer bekvämlig för det är klart att man börjat klura på konsekvenserna, hur stort kan ett bötesbelopp bli? Hur mycket kan rättegången kosta? Jag är bara 25 år och har nyss tagit lån till min första bostad, så det är en trygghet det han lovat, säger Niklas Krämer.

Skulle du agera likadant om samma sak hände igen?

– Jag var faktiskt inne hos Kriminalvården och gjorde en personutredning förra veckan. Den frågan kom upp och jag svarade ja, jag kommer vara tvungen att göra det. Det är bara att titta på alla tummen upp vi fått. Det är inte vi som gjort fel, det är kanske dags att skriva om någon liten lag.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Leif GW stöttar grävmaskinisten i rätten – ”Galet åtal”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig