info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Victor Olsson först i Rörmokarkalendern: ”Fantastiskt få vara kalenderpojke”

Hallå där, rörmokare Victor Olsson, som är omslagspojke i Dahls rörmokarkalender i januari.

1. Hur känns det att pryda omslaget i månaden januari i Rörmokarkalendern?
– Det är fantastiskt att få vara med och vara kalenderpojke.

2. Varför skickade du in ett bidrag?

– Det var mest på skoj. Det var när jag skulle köpa material på Dahls som en säljare frågade om jag ville vara med. Hon tog ett foto och skickade in. Sedan tog Dahl fram 24 rörmokare som man fick rösta på och jag var en av de tolv som togs ut till kalendern.

3. Har du varit modell tidigare?

– När jag började på gymnasiet i Borås och skulle bli vvs-montör så var jag med i en tidning som gavs ut till niondeklassarna som skulle välja yrke. Det var där modellkarriären började.

4. Vad har du fått reaktioner från arbetskamrater och familj?

– De flesta tycker det är roligt att jag är med. Chefen tycker det är skoj att företaget syns utåt. Mina familjemedlemmar är stolta och jag har redan köpt ett tiotal kalendrar till dem.

5. Företaget Dahl fyller 100 år och vill med kalendern hylla rörmokaren. Varför är rörmokare ett viktigt yrke?
– Det är bland de viktigaste yrkena. Vatten och sanitet tar vi för givet, men vad handikappad man skulle bli om man levde utan det, bara några dagar.

6. Vad är bra med jobbet?
– Jag har alltid tyckt att det var kul att skruva och pilla. Sedan finns det alltid en möjlighet att bli vvs-ingenjör om man skulle vilja det. Det kan vara en framtidsplan om kroppen skulle ge upp någon gång.

7. Och vad är dåligt?

– Jag tycker inte att det är något som är direkt dåligt, men det kanske är för att det är fredag just nu. Du kanske inte får samma svar en måndagsmorgon, då jag ligger i en krypgrund.

8. Vad går pengarna till för försäljningen av kalendern?
– De går till barncancerfonden. Det är det bästa. Jag vet inte om jag hade ställt upp, om det inte gått till något bra. Det är ett ädelt syfte och då blir det ännu roligare.

Namn: Victor Olsson
Bor:
Borås
Ålder: 25 år
Yrke: Rörmokare
Familj: Sambo och en pojke
Fritidsintressen: Matlagning


Rörmokarkalender:
Dahl Sverige AB, ledande handelsbolag i vvs-branschen, firar 100 år och vill hylla rörmokaren, en yrkeskår som håller Sverige flytande. Som hyllning till rörmokarnas arbete ger man ut Rörmokarkalendern, där rörmokare från hela Sverige bidrar med sina bilder och berättelser. Kalendern säljs till förmån för Barncancerfonden.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Victor Olsson först i Rörmokarkalendern: ”Fantastiskt få vara kalenderpojke”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig