info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Tredje fallolyckan på Nåiden i Luleå: "Bedrövligt att det händer"

Ännu en fallolycka har inträffat på Kuststaden i Luleå. Dessutom har en kompressor tappats på ett våningsplan på bygget där Nåiden är huvudentreprenör, skriver Piteå-Tidningen. "Det är bedrövligt att det händer", säger Peo Patomella, arbetschef på Nåiden Bygg.

Problemen fortsätter på bostadsbygget Kuststaden vid Södra hamn i Luleå. Byggnadsarbetaren har tidigare berättat om två allvarliga fallolyckor på bygget. Den första skedde i slutet av november, då en anställd föll från 16 meters höjd efter att ett valvbord välte.
Mannen skulle ta bort en fästanordning och följde då med i fallet. Han hade dock änglavakt och landade i en snöhög, vilket troligen förhindrade allvarligare skador. Mannen klarade sig med en spricka i okbenet och en stukad fot.

Nåiden Bygg lovade då att man hade åtgärdat bristerna som fanns. Men bara några veckor senare inträffade en ny fallolycka. En 35-åring föll från tolv meters höjd och fick opereras för svåra skador.
Och nu har det alltså inträffat igen. Den här gången rapporterar Piteå-Tidningen om en ny fallolycka. En byggarbetare föll över ett våningsplan, cirka två tre meter, men ska ha klarat sig utan skador.

Läs också Man föll fem meter från byggnadsställning

LÄS MER: Nåiden Bygg: ”Vi har åtgärdat bristerna”.

Dessutom berättar Piteå-Tidningen om att en släpvagnskompressor fallit fritt över ett våningsplan. Kompressorn skulle ha flyttats med hjälp av en byggkran, men på grund av hård vind fick två byggnadsarbetare uppgiften i stället. Men något gick fel och de tappade kontrollen över apparaten, som föll. Ingen kom till skada.
När Byggnadsarbetaren når Peo Patomella, arbetschef på Nåiden Bygg, är han fåordig.
– Egentligen vill jag inte kommentera det här. Jag har inget att säga förutom att det är bedrövligt att det händer, säger han.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Tredje fallolyckan på Nåiden i Luleå: "Bedrövligt att det händer"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig