info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Tredje fallolyckan på Nåiden i Luleå: "Bedrövligt att det händer"

Ännu en fallolycka har inträffat på Kuststaden i Luleå. Dessutom har en kompressor tappats på ett våningsplan på bygget där Nåiden är huvudentreprenör, skriver Piteå-Tidningen. "Det är bedrövligt att det händer", säger Peo Patomella, arbetschef på Nåiden Bygg.
Tidigare artiklar i Byggnadsarbetaren om olyckorna på Kuststaden.

Problemen fortsätter på bostadsbygget Kuststaden vid Södra hamn i Luleå. Byggnadsarbetaren har tidigare berättat om två allvarliga fallolyckor på bygget. Den första skedde i slutet av november, då en anställd föll från 16 meters höjd efter att ett valvbord välte.
Mannen skulle ta bort en fästanordning och följde då med i fallet. Han hade dock änglavakt och landade i en snöhög, vilket troligen förhindrade allvarligare skador. Mannen klarade sig med en spricka i okbenet och en stukad fot.

Nåiden Bygg lovade då att man hade åtgärdat bristerna som fanns. Men bara några veckor senare inträffade en ny fallolycka. En 35-åring föll från tolv meters höjd och fick opereras för svåra skador.
Och nu har det alltså inträffat igen. Den här gången rapporterar Piteå-Tidningen om en ny fallolycka. En byggarbetare föll över ett våningsplan, cirka två tre meter, men ska ha klarat sig utan skador.

LÄS MER: Nåiden Bygg: ”Vi har åtgärdat bristerna”.

Dessutom berättar Piteå-Tidningen om att en släpvagnskompressor fallit fritt över ett våningsplan. Kompressorn skulle ha flyttats med hjälp av en byggkran, men på grund av hård vind fick två byggnadsarbetare uppgiften i stället. Men något gick fel och de tappade kontrollen över apparaten, som föll. Ingen kom till skada.
När Byggnadsarbetaren når Peo Patomella, arbetschef på Nåiden Bygg, är han fåordig.
– Egentligen vill jag inte kommentera det här. Jag har inget att säga förutom att det är bedrövligt att det händer, säger han.

Annons
Instruktörerna 640×240 V23-26
arrow_forward Senaste nytt
info

Byggnadsarbetaren.se använder cookies för att optimera upplevelsen för dig som besökare. Läs mer