info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Sympatistrejken avblåst

Sympatistrejken som Byggnads varslat om är avblåst i och med att Handels tecknade avtal på torsdagen. Men avtalsrörelsen är inte över, förhandlingarna fortsätter om bland annat glasavtalet.

Tidigare i veckan varslade Byggnads om strejk för 400 medlemmar från nästa fredag. Strejken skulle ske i sympati med Handels som hade varslat om strejk i sina avtalsförhandlingar. På torsdagen tecknade Handels dock avtal.
Såväl deras strejk som de sympatistrejker som Byggnads och andra LO-förbund varslat om är därmed avblåsta. Men för den skull, och trots ett tecknat byggavtal, är avtalsrörelsen inte över för Byggnads del. Fortfarande återstår att teckna glasavtal samt avtal för maskinentreprenad och plåt, kyla och vvs.
Överläggningar gällande maskinavtalet, samt plåt, kyla och vvs hölls på torsdagen och ska fortsätta i dag, fredag. Förhandlingarna om glasavtalet är avslutade för den här veckan och fortsätter i nästa vecka. Överläggningarna har gått långsamt framåt, de gamla avtalen löpte egentligen ut den sista mars.

Jenny Berggren
Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Sympatistrejken avblåst

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig