info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Bluebeam 980×240 v38, 39

Svårare att låna – nu varslas 44 på Älvsbyhus

Älvsbyhus kommer att lägga ner fabriken i Vålberg utanför Karlstad. Det beskedet fick de anställda av vd:n Kent Johansson idag på förmiddagen.

Foto: Colourbox

Orsaken till att fabriken ska stänga är att försäljningen av småhus går allt sämre. Totalt var det 44 anställda som fick beskedet om uppsägning idag. Av dem är 39 kollektivanställda.

– Det är med ledsamhet som jag idag informerar om att jag tillsammans med Älvsbyhus ledning beslutat att lägga ner fabriken i Vålberg, säger bolaget vd Kent Johansson i en kommentar.

Läs också Hustillverkare varslar 22 anställda: ”Minskad orderingång”

Älvsbyhus är inte den enda småhustillverkaren som har det kämpigt. Enligt branschorganisationen, TMF, dalar försäljningssiffrorna för flera småhustillverkare. Detta trots låga räntor och brist på bostäder.

Orsaken uppges vara bolånetaket, hårdare amorteringskrav och skärpningen av skuldkvotstaket. Allt detta tillsammans har gjort det svårare för potentiella köpare att få bostadslån. Något som i sin tur påverkat nyförsäljningen av småhus.

Varslet är det andra på kort tid som rör småhustillverkare. Under sommaren varslade Trivselhus 22 anställda om uppsägning. Orsaken var sämre orderingång.

Älvsbyhus har idag 334 anställda i hela koncernen.

Annons
Infobric 250×600 v38, 39

Du läser: Svårare att låna – nu varslas 44 på Älvsbyhus