info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Hustillverkare varslar 22 anställda: ”Minskad orderingång”

Den småländska hustillverkaren Trivselhus ser en svagare bostadsmarknad i Sverige framöver. Något som gäller främst Stockholmsområdet. Bolagets varsel omfattar 10 kollektivanställda.

Foto: Colourbox

Den allt tuffare marknaden när det gäller bostadsbyggandet har nu fått en av landets större hustillverkare, Trivselhus, att varsla. Bolaget byggde under 2017 nästan 600 bostäder i form av villor och gruppbyggda småhus.

– Vi har noterat en avmattning i orderingången på ca 20 % sedan i november 2017, säger bolagets tillförordnade vd Tore Janson.

Läs också Peab varslar 95 trä- och betongarbetare i Stockholm

Totalt varslas 22 anställda där 10 är kollektivanställda och 12 är tjänstemän.

Varslet är ännu ett tecken på att det går trögare för bostadsbyggandet. Antalet bostäder som påbörjas har minskat under det senaste halvåret och Boverket har i omgångar skruvat ner prognoserna för bostadsbyggandet. När det gäller bostäder i flerbostadshus är det främst i huvudstaden som marknaden mattats av. Samma sak verkar gälla för småhus.

– Avmattningen har hållit i sig under våren och det största tappet i marknaden ser vi i Stockholmsområdet, säger Tore Janson och fortsätter:

– Vi ser ännu ingen återgång i orderflödet till de nivåer som rådde fram till i slutet av 2017 och behöver nu anpassa vår kapacitet och kostnadsmassa för en situation där nedgången kan bli långvarig.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Hustillverkare varslar 22 anställda: ”Minskad orderingång”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig