info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Peab varslar 95 trä- och betongarbetare i Stockholm

Peab varslar cirka 185 personer om uppsägning i Stockholm. Ungefär 95 av dem är trä- och betongarbetare.
– Vi är inte förvånande. Vi har sett att orderstocken har minskat ett tag, säger Bennet Justusson, mb-ledamot på Peab.

Peab varslar cirka 185 personer om uppsägning från sin bostadsproduktion  i Stockholm. Varslet rör både cirka 90 tjänstemän och 95 trä- och betongarbetare. Enligt Peab handlar det inte om kostnadsbesparingar utan om att möta ett nytt kundbehov.
– Vi måste hela tiden anpassa oss till rådande marknad och Stockholmsområdet är speciellt. Det kräver en annan organisation, säger Kajsa Jacobsson, kommunikationschef på Peab till Affärsvärlden.se

Peab bedömer inte att det finns risk för ytterligare varsel i andra regioner. Enligt kommunikationschef  Kajsa Jacobsson har Stockholmsområdet stuckit ut med en mer ensidig produktion, medan det har funnits ett mer diversifierat bostadsbyggande på andra marknader med bland annat mycket hyresrätter. Bennet Justusson, MB-ledamot och centralt sammankallande på affärsområdet bygg i Peab, är av liknande uppfattning.
– Vi har varit anpassade för att bygga mycket bostadsrätter och nu ser vi att marknaden viker. Det behöver byggas för vanligt folk också och vi måste bygga andra typer av lägenheter, exempelvis hyresrätter. Det är det som är utmaningen i Stockholm, förklarar han.

Läs också Byggandet minskar kraftigt nästa år – högkonjunkturens tid är förbi

Är du förvånad över varslen?
– Nej, vi i MB-gruppen är inte förvånade. Vi har sett att orderstocken har minskat ett tag. 2017 var ett jättebra år, även 2018, men sedan tvärdök marknaden, förklarar han.
Bennet Justusson sitter i förhandlingar med Peab som pågår under veckan.
–Vi är mitt uppe i diskussionerna just nu och jag kan därför inte säga så mycket, förklarar han.

Hur många byggnadsarbetare som i slutändan måste sägas upp är för tillfället oklart. Peab understryker att varslen inte ska likställas med uppsägningar.
– Vi kommer naturligtvis att titta på naturlig avgång och omplacering, säger kommunikationschef Kajsa Jakobsson på Peab till Affärsvärlden.se

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Peab varslar 95 trä- och betongarbetare i Stockholm

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig