info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetaren v32 Blimedlem

Ställning föll i centrala Göteborg – ingen skadad: "Söker med polishund"

En stor byggnadsställning har rasat i närheten av Avenyn i Göteborg. Det finns inga tecken på att någon har skadats. – En polishund söker just nu i rasmassorna för att vi ska vara helt hundra på att det inte finns några kvar där, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen.

Larmet till räddningstjänsten kom fem över halv två i dag. En stor byggnadsställning i närheten av Avenyn i centrala Göteborg hade rasat. Den stora ställningen hade vält åt sidan och täckte nästan hela Engelbrektsgatan. Mirakulöst nog verkar ingen ha skadats, trots att olyckan skedde i ett område med många passerande.
– Man har genomsökt platsen och det finns inga tecken på att någon är skadad, så det är ju skönt, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen.
Adlersson berättar att man har vidtagit extra åtgärder för att vara säkra på att det inte finns några offer.
– För säkerhets skull så söker en polishund i rasmassorna för att vi ska vara helt hundra på att det ska finnas några kvar där.
Vad kommer ni att göra nu?
– Vi dokumenterar det hela och hör vittnen. Det var en hel del folk runt omkring. Sedan ska vi prata med företaget som har satt upp ställningen och se vad som hänt.

Peter Adlersson vill inte spekulera i vad som kan ha orsakat raset.
– Det blåser ju inte jättemycket här, så vi får se om det är något annat, en felkonstruktion eller slarv. Vi vet ju ingenting. Vi får försöka utreda det här så gott det går, säger han.
För tillfället är hela Engelbrektsgatan avspärrad och företaget som äger ställningarna är på väg ut till platsen.
– Vi har ingen rubricering på det som intfäffat i nuläget. Det får vi se när vi har pratat med de inblandade, säger Peter Adlersson.
Har det varit några materiella skador?
– Det verkar som en bil har blivit skadad av byggnadsställningarna.

Läs också Varnar för rasrisk med inklädda ställningar


Du läser: Ställning föll i centrala Göteborg – ingen skadad: "Söker med polishund"