info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Snickare föll 4 meter – så mycket ska företaget betala

Byggnadsarbetaren som drogs med när en gjutbrygga rasade är anställd på Nåiden bygg. Företaget ska nu betala en sanktionsavgift på 219 500 kronor efter ett beslut av Arbetsmiljöverket

Nåiden bygg ska efter fallolyckan betala drygt 200 000 kronor i sanktionsavgift. Notera att bilden inte har någon koppling till arbetsplatsen i Kiruna. Foto: Mostphotos

Det var den 31 oktober förra året som byggolyckan inträffade på en byggarbetsplats i Kiruna. Projektet är en del av stadens nya centrum.

Bakgrunden till själva olyckan är följande: byggnadsarbetare gick ut på en gjutbrygga och kopplade bort en kran. Bryggan satt inte fast ordentligt utan föll till marken och snickaren följde då med i raset.

Läs också Nya fallrisker på olycksdrabbat bolag

I Arbetsmiljöverkets beslut om avgiftsföreläggande skriver man att arbetet utfördes utan fallskydd på en höjd av två meter eller mer. Därför anser myndigheten att Nåiden bygg brutit mot arbetsmiljölagen och ska betala en sanktionsavgift.

Storleken på sanktionsavgiften, som delvis grundar sig på hur många som är anställda på företaget, är satt till 219 500 kronor.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Snickare föll 4 meter – så mycket ska företaget betala

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig