info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Min sprängande huvudvärk är tydligen ingen arbetsplatsolycka - tycker AFA

Läkarbesök, sprängande huvudvärk och ont i nacken har inget att göra med att jag fick en regel i huvudet på jobbet. Inte om man frågar AFA i alla fall – det försäkringsbolag Byggnads samarbetar med. Det skriver snickaren Nicklas Kvarnström, som blev sjukskriven i fyra månader efter smällen.

Det här är en debatterande artikel. Innehållet är insändarens egna uppfattning – inte nödvändigtvis Byggnadsarbetarens.

Den 15 december förra året hade det gått ett år sedan jag var med om arbetsplatsolycka. Jag skrev en insändare då, där jag kritiserade AFA-försäkringen för deras sätt att behandla sina medlemmar, alltså vi som är med i Byggnads. Tyvärr publicerades den inte då.

Olyckan har enligt AFA ingen koppling till mina 4 månaders sjukskrivning.

Nu har jag fått svar av AFA; olyckan där jag fick en regel på 45 +195 och 4,8 meter lång rakt i skallen från 3 meters höjd, den olyckan har enligt AFA ingen koppling till mina 4 månaders sjukskrivning.

De som följde efter smällen i huvudet. Nu gör jag ett nytt försök att berätta för mina kollegor.

Man får ju säga att det är ett ”fantastiskt” försäkringsbolag Byggnads har att göra med och det var vad min förra insändare handlade om. Kanske tycker chefredaktören att det blev för obekvämt, för den kom inte med. Hoppas det inte blir likadant denna gång för jag kommer aldrig att ge upp. Alla måste få veta!

AFA är ett korrupt genomruttet bolag utan nån’ som helst medkänsla för en sketen snickare som inte sovit på en månad efter smällen i skallen på grund av sprängande huvudvärk, knaster, ont i nacken och många, många besök hos sjukgymnaster och doktorer.

Fortfarande, ett år efter smällen, är jag inte återställd och nu dessutom fattig som en tiggare efter 4 månader sjukskrivning och löneglapp. Jag är förbannad att man inte får nån’ professionell hjälp av Byggnads, som är kunniga på området. Istället har jag fått överklaga beslutet från AFA själv.

Håll er friska och fria från olyckor alla mina kollegor i byggbranschen! Ni kan nämligen inte räkna med att få nån’ hjälp, varken ekonomiskt eller moraliskt från nån’ i denna korrupta skara.

Nicklas Kvarnström
Snickare
Annons
Annons
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Annons

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig