info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nytt nätverk för byggtjejer

Männen dominerar både i byggboden och i ledningen för byggbolag. Entreprenören Emelie Ståhl vill stärka kvinnornas position och startar nu nätverket Stålkvinnorna.

Emelie Ståhl är delägare i sin fars företag Björn Persson Plåtslageri AB i Stockholm. Hon vill förändra på de fördomar som många har mot kvinnor som vill satsa på en yrkeskarriär i byggbranschen. Tanken är att nätverket ska uppmuntra och vidareutveckla arbetslivet för kvinnor i plåt- och ventilationsbranschen.
– Kvinnor i ledande positioner har hamnat i skymundan i vår bransch. Som kvinna får man kämpa för att ta över ett plåtslageri efter pappan. Det finns en uttalad förväntning att det är sönerna som ska ha det jobbet, säger Emelie Ståhl.

”Klackskor på byggställningar”

Stålkvinnorna är ett projekt inom Entreprenörföretagen och ska under det närmaste året, förutom att träffas, vara med på bland annat gymnasiemässor och göra studiebesök hos leverantörer.
– Vi verkar i en tuff, mansdominerad bransch med många fördomar. Det är väldigt laddat att vara kvinna i den här branschen. Du får de märkligaste kommentarer, som ”ska tjejerna gå runt i klackskor på byggnadsställningarna eller?” Det kan vara fint att ha andra kvinnor att dela sina erfarenheter med, säger Emelie Ståhl.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nytt nätverk för byggtjejer

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig