info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Nya prognosen – gott om betongjobb till 2024

Om du jobbar som betongarbetare har du några fina år att se fram emot. I alla fall när det gäller tillgången på arbetstillfällen. Det visar en prognos från Arbetsförmedlingen.

Foto: Mostphotos

Enligt Arbetsförmedlingens prognos väntar några goda år för landets byggnadsarbetare. Det kommer att finnas gott om jobb och det gäller i princip alla byggyrken.

Arbetsförmedlingen delar i prognosen in efterfrågan på olika yrkesgrupper efter ett bristindex på mellan 1 och 5. Ju högre siffra, desto större chans att få ett jobb. Yrken som har ett index över 4,01 och upp till 5 placeras i det intervall där bristen förväntas bli allra störst. Och där ligger de allra flesta yrkena i byggbranschen. Betongarbetarna har ett bristindex på 4,47 för 2019. Och den stora efterfrågan kommer fortsätta under de kommande fem åren.

Läs också Gott om jobb i fem år – kolla alla byggyrken här

Det är i dag lätt för betongarbetare att få jobb. Efterfrågan drivs av att det är mycket nyproduktion. Det gäller bland annat bostäder som ofta har en stomme av betong där både väggar och valv ska armeras och gjutas på plats. Och med en tajt tidplan där det är kort om tid mellan rivning av formar, armering, dubbling och ny gjutning krävs det att det finns ett antal betongarbetare på plats.

Samtidigt pågår det en mängd anläggningsjobb, bland annat flera riktigt stora infrastruktursatsningar, som även de sväljer en hel del betongarbetare.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Nya prognosen – gott om betongjobb till 2024

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig