info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet

Ny arbetsplatsolycka – man vårdas för livshotande skador

En 24-årig man som arbetar som borrare vårdas för livshotande skador efter en olycka i Gällivare. "Väldigt olyckligt", säger företagets personalansvarige.

Ännu en allvarlig olycka i branschen. Foto: Mostphotos

En 24-årig man skadades allvarligt vid en arbetsplatsolycka i Gällivare i morse. Mannen har under morgonen vårdats på intensivvårdsavdelningen på Gällivare sjukhus och har nu flyttats till Umeå universitetssjukhus.

Under förmiddagen har polisen arbetat med förhör och spärrat av arbetsplatsen i väntan på teknisk undersökning. Utöver det är polisen förtegen.

Läs också Vd:n efter dödsolyckan: "Stöttar hans familj"

Janne Pellikka, personalansvarig på entreprenadföretaget GE Maskintjänst, berättar för Aftonbladet att det är en anställd på företaget som har drabbats. GE Maskintjänst utför allt från gräv- och schaktningsuppdrag till brunns- och energiborrning. Här handlade det om att borra hål för borrvärme i ett handelsområde.

Janne Pellikka är på väg in i ett möte när Byggnadsarbetaren når honom. Han bekräftar uppgifterna men svarar kortfattat. Den skadade mannen arbetar som borrare.

– Det är väldigt olyckligt. Vi vet ännu inte vad som har orsakat olyckan, mer än att en slang med tryckluft har släppt. Det är ett kritiskt tillstånd och han flygs nu till Umeå, säger Janne Pellikka.

Hur mår ni i övriga personalen?

– Jag vet inte om det är relevant, men vi mår skitdåligt.

Läs också En av fem som dör på jobbet är byggnadsarbetare

Polisen har lämnat ärendet till åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål som inte har mycket att tillföra i nuläget. Kammaråklagare Stig Andersson kammaråklagare säger att han inte vill uttala sig om vad olyckan beror på förrän den tekniska undersökningen är klar.

– Och den kommer att påbörjas först imorgon då teknikern finns i Luleå. Så det dröjer några dagar innan vi vet mer, säger han till Byggnadsarbetaren.

Annons
AKH 640×240 V47-48
arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V46-48 PC