info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Inget avtal på Löfvens bygge

Statsminister Stefan Löfven har ett fritidshus utanför Örnsköldsvik. En ombyggnad har gjorts av en firma som saknar kollektivavtal. Det avslöjar Aftonbladet.

Stefan Lövfen äger fritidshuset i Örnsköldsvik tillsammans med sin fru. I höstas fick de bygglov av kommunen då de ville bygga om en carport till ett beboligt hus. Och nu har Stefan Löven låtit en firma som saknar kollektivavtal utföra ombyggnaden. När Aftonbladet konfronterar statsministern med uppgifterna svarar han först:
– Jag kan bara säga det, att när vi frågar efter de som ska göra jobb så vill vi veta att de har kollektivavtal. Självfallet, säger han.
Senare återkommer Stefan Löfven med mer information via sms. Han skriver:
”Då jag trodde mig anlita en egenföretagare utan anställda så frågade inte om kollektivavtal. Det borde jag ha gjort. Jag ställde flera kontrollfrågor för att jag ville att allt skulle gå rätt till, men jag borde också ha ställt frågan om kollektivavtal utifall att företaget skulle behöva anställa eller ta in underleverantörer. Det var ett misstag från min sida.”

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Inget avtal på Löfvens bygge

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig