info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnads v19 980×240 v19

Hustillverkare lägger ner fabrik – 34 blir av med jobbet

Inte lika stort behov av specialbeställningar. Det är ett av skälen till att Derome Hustillverkning varslat samtliga 34 anställda vid husfabriken i Renholmen utanför Byske.

Husfabriken i Renholmen där de sista husdelarna kommer rulla ut i augusti i år. Foto: Derome

Det finns enligt Derome flera anledningar till att husfabriken i Renholmen ska läggas ner. Det handlar dels om att spara pengar, dels att det finns ledig kapacitet i företagets andra husfabriker. Det handlar om anläggningarna i Anneberg, Värö och Kristinehamn.

– Genom att koncentrera tillverkningen till de här tre husfabrikerna kan vi till fullo utnyttja produktionskapaciteten och uppnå positiva synergieffekter, samtidigt som vi undviker stora investeringar i Renholmen där behoven är stora, säger Johan Axelsson, vd Derome Husproduktion i ett pressmeddelande.

Läs också Varning för skojarna i byggbranschen – här är bluffarna

Ytterligare en orsak till nedläggningen är att fabriken i Renholmen är anpassad för att tillverka specialbeställningar i lägre volymer, vilket man på Derome ser ett minskat behov av i framtiden. I stället går trenden mot en allt högre grad av standardisering och automatiserad tillverkning.

MBL-förhandlingar om varslet har påbörjats.

Annons
Brandskyddsföreningen 250×600 v19

Du läser: Hustillverkare lägger ner fabrik – 34 blir av med jobbet