info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Håltagaren Henrik om jättekonkursen: ”Avdelningen har gått bra”

Henrik Norberg har haft fullt upp de senaste åren. Miljörivarnas avdelningen i Luleå har gått bra ekonomisk. Trots det blir han uppsagd nästa tisdag.

Håltagaren Henrik Norberg blir uppsagd nästa vecka. Detta efter att Miljörivarna gått i konkurs. Foto: Privat

Det var i förra veckan som Miljörivarna med 250 anställda försattes i konkurs. Företaget har verksamhet över hela landet och gör jobb inom håltagning, rivning och sanering.

En av de som drabbats och som kommer bli uppsagd den 25 maj är håltagaren Henrik Norberg. Han jobbade på Miljörivarna i Luleå ända fram till förra veckan då konkursbeskedet kom.

Läs också Oklarheter bakom dödsolycka med hjullastare – "ska ha skymt sikten"

– Jag blev lite förvånad när jag fick beskedet om konkurs. Speciellt med tanke på att håltagningen och hela avdelningen här uppe i Luleå gått så bra. Det hela känns lite märkligt och vi hade hoppats att de skulle kunna behålla vinstdrivande avdelningar, säger Henrik Norberg.

Hade du ingen aning om att det kunde bli konkurs?

– Det fanns i bakhuvudet men jag trodde inte att det skulle gå så långt. Min uppfattning är att vi här uppe fått skicka ner alla vinster söderut till andra avdelningar där det gått sämre. I det fallet är det synd att det är ett stort företag som tar vinstpengarna för att fylla upp hål. Det hade varit bättre om vi fått behålla vinsten och investera den här hos oss där det går bra.

Vad har hänt sedan du fick konkursbeskedet?

– Jag har inte gjort någonting då vi inte får jobba. Vi har kvar många maskiner och annat ute på byggarbetsplatserna, saker som vi inte får åka och hämta. Vi får inte ens använda firmabilarna då det inte finns någon försäkring.

Läs också Storrivare i konkurs – trots fina siffror i norr: "Blev bestörta"

37-årige Henrik Norberg började sitt yrkesliv som håltagare på just Miljörivarna. Han har varit där i fyra år. Nu har han en månads uppsägningstid.

Vad tror du händer framöver, finns det något hopp?

– Det finns det definitivt. Det finns fortfarande mycket jobb som ska utföras här uppe i norr. Det borde vara intressant för någon att köpa vår avdelning och säkert flera andra avdelningar också som gått bra.

Om det inte blir något uppköp, vad har du för chanser att få ett nytt håltagarjobb?

– Jag tror inte att det är något bekymmer då det finns flera aktörer i området.

Är det någon som hört av sig till er håltagare efter konkursen?

– Det är det.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Håltagaren Henrik om jättekonkursen: ”Avdelningen har gått bra”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig