info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Oklarheter bakom dödsolycka med hjullastare – "ska ha skymt sikten"

Det är fortfarande inte utrett exakt vad som hände när en byggnadsarbetare omkom vid en byggolycka på ett lantbruk i Tillberga i mitten av april.

Utredningen efter dödsolyckan i Tillberga drar ut på tiden. Vad som är klarlagt hittills är att snickaren blev överkörd av en hjullastare. OBS! Arkivbild. Foto: Mostphoto

Byggnadsarbetaren skrev om olyckan när den inträffade den 12 april. Karin Hemrå Forsberg, kammaråklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, hade då knapphändiga uppgifter.

– Det är en snickare som utfört arbete på den här gården. Jag vet inte något om vilken typ av arbete men vid något tillfälle blev han överkörd av en större maskin.

Läs också Hisingsbron precis färdigbyggd – fel upptäckta: "Bucklor i stålet"

Nu, en månad efter olyckan, är mycket ännu fortfarande oklart. Enligt uppgifter i tidningen VLT jobbade mannen för ett byggbolag från Örebro och ska ha blivit ”påkörd av en hjullastare som användes för att flytta höbalar. Höbalarna ska inte ha varit upphissade tillräckligt högt och därför ska de ha skymt sikten för föraren”. På platsen pågick ett bygge av nya svinstallar.

Sedan olyckan inträffade har Arbetsmiljöverket, polisen och åklagaren arbetet med fallet.

– Just nu avvaktar vi Arbetsmiljöverket som ska komma med sin utredning kring hur, varför olyckan har inträffat och om det begåtts något fel i arbetsmiljöhänseende från något av bolagen som är involverade, säger kammaråklagare Karin Hemrå Forsberg till VLT.

Enligt åklagaren är det inte sannolikt att det kommer fattas något beslut om ett eventuellt åtal före sommaren.

Gå med i Facebookgruppen Arbetsmiljö på bygget och få de senaste nyheterna i ditt flöde.

Läs också Klart i vissa regioner: NCC:s och Peabs anställda får vaccin på jobbet

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Oklarheter bakom dödsolycka med hjullastare – "ska ha skymt sikten"

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig