info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Klart i vissa regioner: NCC:s och Peabs anställda får vaccin på jobbet

Alla anställda på NCC och Peab i Norrbotten och Östergötland kommer kunna vaccinera sig mot Covid-19 på sina arbetsplatser. Övriga företag i Norrbotten som har avtal med Feelgood eller Previa berörs också.

Foto: Mostphotos

Region Norrbotten har fattat beslut om att företagshälsovården i regionen ska få tilldelning av vaccin. Det innebär att all personal nu på ett smidigt sätt kan få sitt vaccin på arbetsplatsen. Feelgood, som har bland annat har NCC och Peab som kunder, kommer att kunna åka ut till arbetsplatser runt om i Norrbotten och vaccinera.

Åsa Rex Nygård

−Antingen åker vi ut till företagen, eller så får de komma till våra mottagningar. Men den stora tidsvinsten ligger förstås i att personalen inte behöver lämna arbetsplatsen och att vi kan vaccinera på plats. Detta är grundupplägget. Vi för en dialog just nu med företagen om hur vaccinationerna ska genomföras, säger Feelgoods marknads- och kommunikationschef Åsa Rex Nygård.

Vi kommer att följa riktlinjerna som gäller i respektive region beträffande prioriterade grupper, åldrar med mera

NCC och Peab är två av de byggföretag som Feelgood har avtal med i Norrbotten. Erbjudandet gäller alla anställda, tjänstemän och yrkesarbetare. Även Previas kunder berörs av regionens beslut.

− Vi kommer att följa riktlinjerna som gäller i respektive region beträffande prioriterade grupper, åldrar med mera. Vi gör ju detta på uppdrag av regionen. Sen, beroende på hur många som tackar ja till erbjudandet, så kommer vi att vaccinera i takt med våra resurser och vaccintillgång.

Även Region Östergötland har fattat beslut om att företagshälsovården ska få tilldelning av vaccin, vilket berör NCC och Peab samt övriga byggbolag som har avtal med Feelgood.

− Ytterligare en region är på gång och kan komma att fatta beslut vilket gör att Feelgood kommer att kunna vaccinera även där. Och det kan bli flera.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Klart i vissa regioner: NCC:s och Peabs anställda får vaccin på jobbet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig