info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Fortsatt stor brist på arbetare till bygget

Det kommande året kommer det vara brist på personal i tre av fyra yrken på hela arbetsmarknaden. När det gäller byggsektorn är möjligheten till att få jobb mycket goda.

Foto: Cenneth Niklasson

Arbetsförmedlingen har i en tidigare prognos i juni rapporterat att den starka arbetsmarknaden i landet håller i sig ett par år till. De räknar med att sysselsättningen ökar med 78 000 personer i år och med 67 000 personer nästa år.

I dag kom Arbetsförmedlingen med en uppdatering när det gäller jobbmöjligheterna för nästan 200 olika yrken. Den visar att det kommer vara brist på tre av fyra yrken det närmaste året.

Läs också De byggyrkena är hetast – kolla hela listan: "Ökar starkt"

Den senaste ”Var finns jobben”- rapporten från Arbetsförmedlingen visade på akut brist på folk inom bygg- och anläggning. Även i dagens prognos anses byggbranschen vara en av de sektorer där möjligheten i till ett arbete är mycket goda

Arbetsförmedlingen räknar även med stor brist för civilingenjörsyrken, förskollärare, sjuksköterskor, kockar, svetsare och undersköterskor under det närmaste året.

Men det ser inte bra ut för alla. För en del kommer det vara svårare att få ett arbete. Det gäller bland annat vaktmästare, telefonister, butikssäljare, banktjänstemän och journalister.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Fortsatt stor brist på arbetare till bygget

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig