info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

EXTRA: Serneke storvarslar – så många riskerar jobbet

Serneke ska göra sig av med personal "som svar på inbromsningen i bygg- och fastighetsbranschen". Företaget vill spara 120 miljoner kronor och varslet berör upp till 100 tjänster.

Foto: Serneke

Runt 100 personer har varslats om uppsägning på byggbolaget Serneke.

Vilka är det som kommer att förlora jobben?

–  Det handlar om personal i hela koncernen och i hela landet. Det rör både tjänstemän och yrkesarbetare, säger Johan Live, presschef Serneke Group AB.

Hur många av de varslade är yrkesarbetare?

– Det kan jag inte säga idag. Det vet vi först när förhandlingarna är klara. Vi räknar med att de blir klara under december månad, säger Johan Live.

I Stockholm och Helsingborg kommer den del av entreprenadverksamheten som är inriktad på anläggning att läggas ner. Men övrig verksamhet att vara kvar. Kontoret i Jönköping läggs ner.

Johan Live säger att det är flera orsaker till neddragningarna. Dels en påbörjad renodling av verksamheten för att nå en ökad stabilitet. Vidare är en av orsakerna det försämrade marknadsläget och den kommande lågkonjunkturen.

– Situationen i omvärlden och dess effekter på marknaden förstärker behovet av kraftiga åtgärder för att hålla kursen och leverera på den inslagna vägen. Att vi nu varslar personal är beklagligt men samtidigt nödvändigt, säger Michael Berglin, VD i Serneke Group i ett pressmeddelande.

Tomas Kullberg är ordförande för Byggnads region Stockholm-Gotland. Han är bedrövad över varslet.

– Det är ett hårt slag mot Stockholmsregionen då Serneke i princip lägger ner hela sin verksamhet i området. Jag tycker att det är skamligt att man inte tar större ansvar för sin personal.

Är det här varslet början på en större varselvåg från storbolagen?

– Vi känner inte att det är så. Tvärtom så uppfattar vi det som att det ser ganska bra ut för flera av de större bolagen, säger Tomas Kullberg.

Serneke varslade även flera byggjobbare i somras. 

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: EXTRA: Serneke storvarslar – så många riskerar jobbet

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig