info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Serneke varslar: Bara byggjobbare berörs

Det osäkra marknadsläget gör att ytterligare ett byggföretag drar ner på sin personal: Serneke. Företagets Stockholmsavdelning varslade 23 i somras – nu har 18 av dem sagts upp.

Serneke skär ner i huvudstaden. Nästan hälften av byggjobbarna i regionen riskerar jobbet. Foto: Serneke

Projekt pausas och skjuts på framtiden. Allt fler byggare saktar ner på produktionstakten. Nu har turen kommit till Serneke.

I somras varslades 23 yrkesarbetare om uppsägning i Stockholm. I augusti sades 18 av dem upp. Totalt har bolaget ungefär 45-50 byggnadsarbetare i Stockholm, inklusive de varslade.

– Vi kan bekräfta att vi i juni varslade 23. I augusti sades 18 av dem upp. Anledningen är marknadsläget. Projekt som vi hade räknat med skulle sättas igång, skjuter vi på. Uppsägningarna görs för att vi måste vara rätt bemannade inför det kommande året. vi bedömer att det kommer att bli svårare att sälja lägenheter på grund av konjunkturen, säger Gustav Bergstedt, regionchef i Stockholm.

Sernekes Stockholmsavdelning innefattar även Uppsala, men uppsägningarna gäller bara yrkesarbetare i turordningsområde Stockholm.

Bolaget har inte varslat några tjänstemän, vad beror det på?

– Vi har haft en hel del naturlig avgång bland tjänstemännen så det har inte behövts, säger Gustav Bergstedt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Serneke varslar: Bara byggjobbare berörs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig