info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Elektriker och rörmokare budgetvinnare: ”Ger jobb”

4,3 miljarder. Pengar som kommer gå till en hel del jobb som ska utföras av rörmokare och elektriker.

Foto: Mostphotos

I dag har regeringen presenterat höstbudgeten. Ett förslag som rör byggsektorn är att 4,3 miljarder kronor anslås för energieffektiviseringsåtgärder i flerbostadshus till och med 2023. I stort handlar det om att få på plats klimatsmarta installationer i äldre flerbostadshus.

En som är nöjd med den satsningen är Ola Månsson, vd på Installatörsföretagen.

– Vi är positiva till det. Det behövs och det finns ett underhåll att göra när det gäller miljonprogrammet. Det finns idag 800 000 bostäder som behöver renoveras.

Hur många jobb kommer satsningen ge?

– Det vet jag inte nu, men självklart skapar det sysselsättning. Framförallt ger det jobb för vvs-montörer och elektriker, men det blir även en del byggarbeten.

Ett annat byggrelaterade inslag i budgeten är en höjning av det så kallade Investeringsstödet som vänder sig mot bostadsbyggandet. Det skruvas upp från 7,5 miljarder kronor 2020 till 9,3 miljarder kronor 2021. Sedan ökas det med ytterligare 1,1 miljarder kronor 2022 och med 1,9 miljarder kronor 2023. Ola Månsson är negativ till den satsningen.

– Jag tycker att det hade varit bättre att ROT-avdraget hade återställts till den tidigare nivån på 50 procent. Det hade gett en bättre effekt, säger Ola Månsson.

En annan satsning i budgeten är 30 miljoner kronor till Arbetsmiljöverket för att stävja kriminalitet och fusk i arbetslivet. Läs mer om det här.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Elektriker och rörmokare budgetvinnare: ”Ger jobb”

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig