info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Efter jättevarslet – nu går storbyggare i konkurs

Först varslades halva styrkan och en fabrik placerades i malpåse. Men åtgärderna räckte inte. Nu har Attacus Stomsystem Betong begärt sig själva i konkurs och 100 till får gå.  

Foto: Pressbild Attacus Stomsystem.

I början av året varslades nästan 100 anställda på Attacus Stomsystem som bygger prefab-element. Bolaget består av två olika bolag – Attacus Stomsystem Trä och Attacus Stomsystem Betong. Men trots neddragningen har ett av bolagen, Attacus Stomsystem Betong, nu försatts i konkurs, vilket innebär att ytterligare 100 personer förlorar jobbet. Totalt är det alltså 200 anställda som på kort tid blir utan arbete i det Östersundsbaserade företaget.

Attacus Stomsystem Betong har två fabriker i Jämtland. En i Hammerdal och en i Strömsund. Efter februarivarslet var tanken att fabriken i Hammerdal skulle kallställas i väntan på bättre tider. Men bara några veckor senare kommer alltså detta konkursbesked.

Läs också Klart: 80 anställda tvingas lämna stombyggare

Attacus Stomsystem Betong, som haft över 300 anställda som mest, är ett av flera bolag med inriktning mot bygg som ägs av moderbolaget Attacus Invest. Vd:n Per Nilsson berättade för Byggnadsarbetaren i samband med varslet att Attacus Stomsystem haft problem med att fylla de två fabrikerna med nya beställningar.

– Vi har tvingats dra ner då det är en osäker efterfrågan. Det har varit en snabb minskning när det gäller beställningar, sa Per Nilsson till tidningen då.

Så sent som 2021 omsatte hela koncernen 560 miljoner kronor.

Attacus Stomsystem Trä påverkas inte av konkursen utan där fortsätter verksamheten som vanligt.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Efter jättevarslet – nu går storbyggare i konkurs

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig