info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet V39

Dog efter tremetersfall – flera vittnesförhör

Nu hålls förhör efter dödsolyckan där en snickare dog efter att ha fallit tre meter. ”Blev delvis vittne till händelseförloppet”

Arkivbild/Mostphotos

Den uppmärksammade dödsolyckan hände den 8 januari på en återvinningsanläggning i Helsingborg. Den 61-årige snickaren var där för att tillsammans med arbetskamrater utföra arbeten. Han var på ett entresolplan, en slags avsats, inne i en stor hall. Plötsligt föll mannen från tre meters höjd. Han fördes med ambulans till sjukhus men var så illa skadad att han senare avled.

– Vi vet inte varför han föll. Exakt hur det har gått till får vi höra vittnena om. De var tre som jobbade där samtidigt, två blev delvis vittne till delar av händelseförloppet och vi håller på och hör dem, säger åklagare Christer Forssman, som utreder om något arbetsmiljöbrott begåtts.

Läs också Snickare i 60-årsåldern omkom efter fallolycka

Arbetena på platsen bestod bland annat av att sätta upp mineritskivor, men skedde inte just vid olyckan.
Snickaren som dog var anställd av MVB Syd, som ansvarade för de aktuella byggarbetena.
Arbetsmiljöinspektör Ernst Christensen har läst företagets utredning och själv granskat olyckan. Han är klar med sin utredning som gått vidare till Arbetsmiljöverkets jurist som får bedöma om olyckan ska leda till en åtalsanmälan eller inte.

– Jag har en övergripande bild av händelseförloppet, utan att veta helt säkert hur det gick till. Det verkar vara en olycka som var svår att förutse. Det är konstigt att det gick så fel, är allt jag kan säga. Utredningen omfattas fortfarande av förundersökningssekretess, säger Ernst Christensen.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V38-39 desktop