info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Annons

Därför nobbade golvjätten SD-kommun

Klickgolvet blev en världssuccé och miljonindustri.

Nu har det blivit politik också, eftersom golvföretaget Pervanovo backat från en miljardetablering i Klippan på grund av Sverigedemokraternas valframgångar.

Klickgolvsjätten Pervanovo nobbar Klippan. Foto: Colourbox

Tidigare la man parkettgolv med limfogar. Sedan tog de så kallade klickgolven över, där golvbrädorna passar ihop som pusselbitar. De flesta av oss har lagt eller åtminstone gått på ett klickgolv, vilket vi bland annat kan tacka innovationsföretaget Pervanovo för. Företaget är baserat i Viken utanför Helsingborg och har utvecklat golvet, som gjort succé över världen.

I Viken bedriver företaget forskning och utveckling, men enligt Expressen har man också velat starta en stor golvproduktion i Klippan. Satsningen skulle enligt förhoppningarna ge runt 500 jobb inom fem år.

Läs också Så röstade partierna om nollvision mot dödsolyckor

– Vi hade kommit mycket långt i samtalen med kommunen, säger ägaren och vd:n Darko Perván till Expressen.

Perván ändrade sig dock efter att ha sett resultatet i kommunvalet, där SD blev största parti med 30,5 procent av rösterna.

– Vi hade krismöte i företaget dagen efter valet. Vi kom omedelbart fram till att vi var tvungna att bryta samtalen med Klippans kommun, säger Darko Perván till Expressen.

Företagsledaren kom själv till Sverige från Kroatien som åttaåring och kände att det var ”uteslutet att verka i en kommun med så stor tonvikt på Sverigedemokraterna”.

SD:s lokala ordförande, Jonas Luckman, är tveksam till att Pervanovo verkligen ville investera i Klippan från början och säger så här till Expressen:

Läs också ”S vinner valet med stärkt facklig-politisk samverkan”

– Jag tycker den här saken förs fram på ganska låg nivå. Rent spontant låter det som trams och som ett svepskäl för att inte investera där.

Annons
Annons
Annons
Annons

Du läser: Därför nobbade golvjätten SD-kommun

Senaste byggnyheterna!

Få vårt nyhetsbrev

Anmäl dig