info

Vill du söka artiklar i papperstidningen?

Använd sökfunktionen i e-tidningen. Öppna e-tidningen

Annons
Byggnadsarbetareförbundet V39

Byggnadsarbetare smugglade 1 000 liter alkohol

Tre byggnadsarbetare fyllde skåpbilen med mängder av öl, vin och sprit – men fastnade i gränskontrollen. Nu väntar fängelse.

OBS! Bilden är inte från händelsen. Foto: Mostphotos

Tre män, mellan 30 och 40 år gamla, kom från Danmark till hamnen i Helsingborg vid midnatt den 8 mars i år. Männen var alla byggnadsarbetare och körde en skåpbil. Men när tjänstemännen i tullen kontrollerade bagageutrymmet fanns inga verktyg. Istället var det fullproppat med alkohol. Där fanns hela 673,2 liter starköl, 270 liter vin och 49,7 liter sprit.

Tullpersonalen hittade också kvitton i bilen på alkoholinköpen från affärer i Tyskland. De tre männen greps, för att sedan häktas.

Läs också Han höggs i halsen av byggchefen – "Jag kommer att döda dig!"

Tullverket har vid fyra tidigare tillfällen stoppat en av männen med alkohol när han passerat gränsen. De andra två har dömts för smuggling av alkohol i Uddevalla tingsrätt. Enligt åklagaren är det troligt att trion tillhör ett smuggelnätverk. ”Mycket tyder på att de tilltalade är en del av en kedja som för in sprit till Sverige från Tyskland och att spriten lastas om i Danmark”, står det i sakframställan. Männen påstår däremot att de hade köpt all alkohol för eget bruk.

En av dem hävdar att han skulle ha en stor fest med 16 liter sprit, 28 flak öl och 90 liter vin. En annan säger att han skulle anordna en jättelik födelsedagsfest där alkoholen skulle flöda. Han skulle också ha ett ytterligare ett stort spritkalas för att fira sin namnsdag. Den tredje mannen skulle ordna en födelsedagsfest, sedan en bastufest och till sist ge stora mängder vin till sin far i födelsedagspresent.

Helsingborgs tingsrätt trodde inte på de tre männens historier och dömde dem i onsdags till fängelse i fyra månader vardera.

arrow_forward Senaste nytt
Annons
Bluebeam 250×600 V38-39 desktop